BLOGG

Städpulsen hjälper dig Genomskåda: 3 vanliga myter om fönsterputsning

Städpulsen gör dina fönster skinande rena

För de flesta av oss är fönsterputsning en återkommande ritual, en chans att låta solen flöda in och ge våra hem den där gnistrande renhetskänslan. Men låt oss vara ärliga - det finns en hel del myter som omger denna enkla aktivitet. Från att putsa i solskenet till att tro på tidningspapperets magiska kraft och ättikans mirakel - dessa sagor har seglat runt i generationer. Men idag ska vi avslöja sanningen och göra dig redo att ta itu med dina fönster med mod och kunskap!

1. Ska man putsa fönster i solksken

Det är en vanlig tro att solen är en fönsterputsares vän, men sanningen är att soliga dagar kan göra det svårare att undvika ränder på fönstren. Solen får rengöringsprodukterna att torka för snabbt, vilket kan leda till ojämna resultat.

 

2. Är tidningspapper en mirakelprodukt?

Många har hört att tidningspapper är det perfekta verktyget för en fläckfri putsning. Men moderna tidningar innehåller tryckbläck som kan lämna fläckar på fönstren. Istället för tidningspapper är mikrofibertrasor eller specialdesignade fönsterputsdukar ett bättre val för att undvika ovälkomna överraskningar.

 

3. Ättika eller ej? 

Ättika har länge ansetts vara ett mirakelmedel för fönsterputsning på grund av dess rengörande egenskaper. Men för vissa ytor, som marmor eller kalksten, kan ättika vara för aggressivt och orsaka skador. Det är alltid bäst att vara försiktig och testa ättikans effekt på en liten, dold yta innan du använder den på hela fönstret. Dessutom är ättika inte det miljövänligaste alternativet. 

 

Fönsterputsning med Städpulsen miljöhjältar  

Våra fönsterputs-hjältar använder alltid Svanenmärkta produkter och de skonsammaste metoderna för att säkerställa att dina fönster inte bara skiner, utan också bevaras för framtiden. Om du känner att fönsterputsning är en utmaning, var lugn - anlita Städpulsen för trygg och säker fönsterputsning som ger dina fönster den omsorg de förtjänar.

Städpulsen putsar fönster
Städpulsen gör dina fönster skinande rena
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi