Hemstädning

LEJ BORT HEMSTÄDNINGEN TILL MILJÖPROFFS

Nystädat hem ger sinnesro. Särskilt när städningen inte går ut över naturen.

Svanenmärkt hemstädning i regionerna Stockholm, Halmstad, Södertälje, Skåne
VI ÄR SVANENMÄRKTA

Vad innebär det för städningen?

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL!

Vad innebär det för städningen?

Läs mer om hemstädning

Vi städar och vårdar ditt hem effektivt med städutrustning som är skonsam för miljön. Minst lika bra som om du skulle göra det själv – eller kanske till och med bättre. Alla våra medarbetare har kollektivavtal och internutbildning i både hemstädning och miljöarbete.

Välj om vi ska städa hemma hos er varje, varannan eller var fjärde vecka. För en enstaka städning väljer du storstädning. Självklart kan du välja att anlita oss för en provstädning och sedan välja om du vill gå vidare med regelbunden hemstädning. Genom att anlita oss för regelbunden Svanenmärkt städning, får du ett hem som hålls rent hela tiden.

Som avtalskund har du dessutom rabatt på våra övriga tjänster, som t.ex. fönsterputs! Du kan i vår kundinloggning här på hemsidan se när du har städning och vem som kommer och städar, fakturabelopp och om dina fakturor är betalda.

Det här ingår i hemstädning

Hemstädning
Svanenmärkt städning hemma, låt Städpulsen förbättra din vilopuls. Här är de utbud av städhjälp som ingår i vår hemstädning samt de tillval man kan välja.

Allmänt
Strömbrytare avtorkas
Bord avtorkas
Kontakter avtorkas på utsidan
Hyllor dammas
Golv dammsugs och fuktmoppas
Fönsterbänkar avtorkas
Snickerier avfläckas
Glas avfläckas
Samtliga dörrar inklusive foder avfläckas
Stolar avtorkas, inklusive ben
Väggprydnader dammas horisontellt
Textila möbelytor dammsugs
Golvlister/socklar dammsugs
Små mattor tas ut och skakas

Badrum & Toalett
Badkar invändigt samt synlig utsida
Kakel och/eller väggar avfläckas vid behov
Duschkabin, glas och lättåtkomliga skarvar
Speglar avfläckas
Tvättmaskin synlig utsida/glaslucka
Sanitära enheter rengörs
Torktumlare/synlig utsida, filter dammsugs
Blandare avtorkas
Botten på torkskåp dammsugs/torkas av

Garderober & övriga områden
Golv dammsugs & fuktmoppas
Golvskenor till garderober dammsugs

Kök & Vitvaror
Spis/häll - framsida samt ovansida
Handtag avtorkas
Ugnslucka med glas på utsidan
Kakel avtorkas
Spisfläkt, ej filter
Diskbänk/diskho avtorkas
Kyl/frys synlig utsida
Soputrymme, öppen yta, insida skåpdörr
Diskmaskin utsida, kant på insidan
Blandsopor/kompost töms och kastas
Köksluckor/lådor avfläckas,
Mikrovågsugn, insida och utsida

Sovrum
Sänggavel dammsugs/avtorkas

Tillval
Sängkläder byts ut
Strykning
Sängar bäddas
Göra rent insida i kylskåp
Dammsuga madrasser
Handdiska/torka
Tvättning, torkning av tvätt
Plocka i/ ur diskmaskin
Vikning av tvätt
Torka av fönster på utsida mot gatan

Då hemstädning utförs av en person städas utrymmen till nåhöjd. Om ytor är belamrade gör vi rent runt omkring om inte andra önskemål finns.

Utskriftsvänlig bild med vad som ingår i hemstädning

Så här går hemstädning till

Klicka på knappen "Se pris och boka hemstädning" här ovan, så får du upp pris på vad hemstädning hos dig skulle kosta efter rut-avdraget och du kan boka din städhjälp direkt.
När vi börjar städa hos dig, sätter vi alltid ut ett städ-startpaket hos dig, som innehåller allt nödvändigt städmaterial, exklusive dammsugare med tillbehör samt toalettborste. Detta städmaterial har du så länge du är kund hos Städpulsen. När vårt städmaterial börjar ta slut, fyller vi på det.

Vill du veta mer om hur du bokar och hur en hemstädning fungerar. Kolla på vår film nedan.

Läs mer

Hur vi fakturerar:
Städmaterialet är inte skattereduktionsberättigat och därför faktureras detta på en separat rad på fakturan. Vi fakturerar vanligtvis via e-post, kring den 20:e varje månad, med 10 dagars betaltid. Fakturans förfallodatum infaller i slutet av månaden.

E-faktura
Det enklaste och säkraste sättet att få fakturan från oss är via E-faktura. Du ansluter dig genom att söka upp Städpulsen AB via din internetbank. Du kan anmäla dig för E-faktura redan samma dag som du skickat in din beställning.

Autogiro
Gör det enkelt för dig med autogiro. Du får fakturan för städhjälpen som vanligt, men beloppet dras på förfallodagen från ditt konto. Enkelt och tryggt för dig.

RUT-avdrag för hemstädning
Vi gör preliminär skattereduktion för hushållsnära tjänster, på 50% av arbetskostnaden, direkt på fakturan och debiterar inga start- eller inställelsekostnader när du anlitar oss för ruttjänsten hemstäd.

Vilopuls Hemma

Låt miljöproffs sköta städningen

FaQ

Får man samma person vid varje städtillfälle?

Om ni har avtal om hemstädning med oss försöker vi självklart alltid att skicka samma person. Vid tex sjukdom eller semester, så skickar vi en vikarie istället.

Läs frågor och svar
Frågor om hemstädning

Jag har en rabattkod, hur registrerar jag den?

Om du har en rabattkod, uppger du den vid beställning i rutan Övrig information. Priset du ser vid beställning är innan rabatten är dragen.

Skulle du ha glömt fylla i rabattkoden vid beställning, kontakta oss snarast så löser vi det.

Varför måste jag lämna mitt personnummer?

Vi behöver ditt personnummer främst för att kunna göra rutavdrag, men även för att veta vem som är betalningsansvarig vid beställning.

Jag har inte fått min faktura.

Saknar du din faktura. Kontrollera om den råkat hamna i skräpposten. Mailfakturorna från oss skickas direkt från vårat fakturasystem och har avsändande mailadress mailer@timewave.se. Hittar du inte fakturan i skräpposten är du varmt välkommen att höra av dig till oss på kundtjänst (ekonomiavdelningen).

Kan man betala med autogiro eller e-faktura?

Du kan välja att betala via autogiro eller e-faktura. E-faktura ansluter du dig till via din internetbank, där du söker upp Städpulsen AB. För att ansluta dig till autogiro, gör du det enklast genom att gå in på din internetbank och söka upp Städpulsen AB. Som betalarnummer anger du ditt kundnummer som står på fakturan. Har du några frågor eller vill skicka in en pappersblankett istället, är du varmt välkommen att höra av dig till kundtjänst (ekonomiavdelningen).

Hur blir jag kund?

Du bokar enklast tjänsten direkt på vår hemsida. Du kan även maila eller ringa oss, så hjälper vi dig.

När kan man avboka sin städning?

Avbokningar görs via hemsidan, mail eller telefon och ska ske senast 5 vardagar innan städtillfället. Hur många avbokningar som ingår i Ert avtal går att läsa i Allmänna Kontraktsvillkor som Ni fått i samband med att Ni tecknade avtal. Avbokningar som görs mindre än 5 vardagar i förväg debiteras med 70% av priset.

Vad händer om man inte är nöjd med tjänsten?

Vi strävar alltid efter 100% nöjda kunder, men ibland kan det blir fel och då vill vi veta för att kunna rätta till det. Eventuell reklamation eller skada skall av beställaren anmälas skriftligt till leverantören senast 48 timmar efter att fel eller skada har, eller borde ha upptäckts. Om felet eller skadan anmäls senare kan beställaren förlora rätten att åberopa felet.

Kan jag avboka med kort varsel, tex vid sjukdom?

Ni kan kontakta vår kundtjänst och avboka med kort varsel, men då vi inte kan fylla schemat för den anställde kommer vi vid kort varsel debitera enligt avbokningsreglerna. Detta gäller även vid sjukdom. Om Ni ändå måste avboka med kort varsel så debiteras ni 70% av priset.

Måste jag lämna ut nyckel?

Nej om du kan vara hemma när städningen påbörjas och avslutas behöver vi ingen nyckel.

Har Ni kollektivavtal?

Ja. Vi har kollektivavtal med Kommunal för våra medarbetare. Det är en trygghet för medarbetarna, men även för er som kund.

Vad har Ni för säkerhetspolicy?

Våra medarbetare bär ID-kort och arbetskläder så dem känns igen. Alla medarbetare har skrivit på ett sekretessavtal. Eventuella nycklar är uppmärkta med polisbrickor.

Hur lång uppsägningstid har jag?

Våra avtal har 2 eller 4 månaders uppsägningstid. Titta i Ert avtal för att se vad som gäller Er. Under uppsägningstiden kan inga avbokningar göras. Efter sista städningen måste städmaterial återlämnas på Städpulsens kontor där även eventuella nycklar kvitteras ut.

Vad händer om mitt RUT/ROT-avdrag är slut?

Du som kund är ansvarig för att se till att du har rätt till skattereduktion. För det fall där skattereduktion har nyttjats fullt ut är kunden betalningsskyldig för det nekade beloppet.
Är ni flera i hushållet som vi kan dra RUT-avdraget på, kan ni meddela oss namn och personnr på den/de som ni vill lägga till som kontakter. Då drar vi automatiskt eventuellt nekat RUT-avdrag på dessa personer. Enklast görs detta genom att kontakta ekonomi@stadpulsen.se eller kundtjänst.

Varför debiterar Ni vid avbokning med kort varsel?

Vi har kollektivavtal och är skyldiga att betala ut lön för våra medarbetare för den tid som de är inplanerade. Det innebär att vi behöver debitera er för inplanerad tid, vid en sen avbokning.

Vad händer om något går sönder under städningen?

Vi ersätter givetvis skador som vi orsakat. Vi kontaktar Er och talar om vad som hänt. Eventuell reklamation eller skada skall anmälas skriftligt till leverantören senast 48 timmar efter att fel eller skada har, eller borde ha upptäckts.

Hur betalar jag?

Vi erbjuder flera olika sätt att betala fakturorna från oss. Vi skickar vanligtvis fakturan till den e-postadress Ni angivit när Ni blev kund hos oss. Ni kan även ansluta er till att få e-faktura direkt till er internetbank eller autogiro. Vill du ha ett inbetalningskort, kontakta kundtjänst (ekonomiavdelningen). Betalning sker till vårt Bankgirokonto. Betalning skall ske 10 dagar efter fakturadatum. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift och dröjsmålsränta enligt lag.

Hemstädning - När du vill ha tid för annat

Alla människor gillar ett nystädat, fräscht och väldoftande hem. Ett hem utan dammiga och kladdiga golv, med rent badrum och med ett kök där kulinariska underverk förtjänar att tillagas. Det har visat sig att renligheten i hemmet kan ha stor inverkan på vårt mående. Ett rent hus eller en ren lägenhet kan förhöja vårt humör väsentligt, medan ett smutsigt och ostädat hem kan bidra till motsatsen. Vi mår helt enkelt som bäst när vi omger oss med en fin hemmiljö. Tyvärr är det långt ifrån alla människor som väljer att lägga ordentligt med tid på hemstädningen själva. Det kan handla om att de inte har möjlighet eller lust att spendera tid med dammsugare och mopp när de väl är hemma från jobb. Den tiden vill man ägna åt familjen, kompisarna eller bara slappa i soffan. Det är för dessa människor som vi står till tjänst!

Städpulsen - Tjänster inom hemstäd

Städpulsen levererar en rad olika tjänster till de som inte kan, vill eller orkar ägna tid åt att städa hemmet. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap om hur man levererar den bästa, mest heltäckande och mest flexibla servicen inom hemstädning. Alla människor och hem har nämligen olika behov när det kommer till städning. Och det är av den anledningen som vi erbjuder oss att leverera tjänsterna med det intervall som den specifika kunden önskar. För vissa lämpar det sig att ha hemstäd varannan vecka, eller kanske till och med en gång i månaden. I andra hem behövs ett tätare intervall, och då är det vanligt att vi kommer på besök en eller ett par gånger i veckan. Oavsett vilket intervall som du väljer så kan du naturligtvis ändra frekvensen om det skulle visa sig att det du valt inte passar dig.

Hemstädning med kvalitet och bredd

Poängen är enkel - Vi tar hand om städningen av ditt hem så att du kan ägna tid åt andra saker. Personalen på Städpulsen är proffs på hemstäd. Därför kan du räkna med att slutresultatet blir både bättre och snabbare uppnått än om du hade valt att göra jobbet själv.
Vi väljer inte bort några kunder, utan alla är välkomna att ta del av våra tjänster. Oavsett om det handlar om hemstädning av ett stort hus med mängder av familjemedlemmar. Eller om det handlar om ett singelhushåll i en liten enrumslägenhet. Oavsett om du är en karriärmänniska som inte har möjlighet att lägga den tid som krävs på städning. Eller om du börjar bli till åren och inte längre har ork att damma, putsa och skura. Städpulsen är till för alla!

Vill du veta mer om våra tjänster inom hemstäd?

Våra tjänster är mycket uppskattade av både privatpersoner och företag, och vi får regelbundet in massvis med förfrågningar. Men vår personalstyrka är stor och vår vilja att leverera hemstädning till alla som vill är stark. Därför ordnar vi alltid så att vi kan ta på oss alla nya uppdrag som dyker upp. Är du intresserad av att veta mer? Kontakta oss på Städpulsen redan idag så kan vi boka tid för ett kostnadsfritt möte där vi diskuterar potentiellt upplägg och kostnad. Dessutom har vi alltid 14 dagars ångerrätt från första städtillfället, så att du kan säkerställa att du är nöjd med resultatet av hemstädningen!
Du når oss på telefonnummer 0775-33 30 11.
Välkommen!

Läs mer

Hemstädning: Att tänka på

Allt fler människor i Sverige funderar på att anlita städhjälp. Detta, tror vi, beror på att fördelarna med den här typen av tjänster blir allt mer uppenbara. Man frigör en massa fritid som annars hade lagts på att dammsuga, torka och damma. Tid som man kan lägga på intressen, familj, vänner – ja, vad man nu känner för att lägga tid på. För de som befinner sig i gränslandet mellan anlitande av hemstädning och ej följer här några saker som är bra att tänka på.

Vilket intervall önskar jag för min hemstädning?

Behoven av den här typen av tjänster skiljer sig kraftigt mellan olika familjer och olika livssituationer. För vissa människor är ett glesare intervall av hemstädning att föredra. För andra är det helt avgörande att städningen sker oftare. Om du vill ta reda på vilket intervall din anlitade städfirma ska ha tycker vi att du ska fundera över nuvarande rutiner. Hur mycket tid lägger du egentligen på att städa hemmet? Vilka delar av din hemstädning skulle du helst outsourca till en professionell firma? Och vilka städåtgärder kan du tänka dig att fortsätta sköta själv? När du tar hjälp av ett företag specialiserat på hemstädning kan du välja det intervall du önskar utifrån dina behov!

Vad bör jag ha hemma?

En mycket vanligt, och väldigt rimlig fråga, som många ställer inför anlitande av hemstädning. Svaret på frågan varierar i regel mellan olika företag. Därför är det viktigt att undersöka hur rutinerna ser ut för den specifika firma man väljer. När du tar hjälp av oss kan du räkna med att vårt team tar med den utrustning som krävs. Om annat skulle vara aktuellt kommer du att meddelas av oss innan städningen drar igång!

Fick du inte svar på dina frågor? Hör av dig till oss för fler funderingar kring hemstädning så ser vi till att besvara dem snarast möjligt.

Personlig kontakt med företaget som levererar hemstädning

Precis som med så mycket annat gällande städföretag varierar inställningen till personlig kontakt mellan firmor. Inom vissa organisationer är det av ringa betydelse att personerna som utför städtjänsterna har god kontakt med de som anlitar hemstädningen. Inom andra städföretag, så som Städpulsen, är denna kontakt en av de viktigaste aspekterna av hela verksamheten.

Det är viktigt att uppnå ett förtroende när det gäller hemstädning. Detta är alltid viktigt, men särskilt viktigt då det handlar om personer/familjer med liten eller ingen erfarenhet av professionell städning i hemmet. För att kunna känna sig trygg med att en eller ett par främmande människor ska komma in i ens hem på regelbunden basis behövt trygghet. Det är vår bestämda uppfattning. Det är det som är så smidigt med just uttrycket ”främmande”. När man har lärt känna och fått en god kontakt med personen/personerna är man inte längre främmande för varandra.

Hos en professionell firma inom hemstädning är all personal legitimerad. Detta ökar tryggheten både för kunden, företaget och för de anställda. Som kund hos Städpulsen kan du dessutom räkna med att samma person utför hemstädning hos dig. Vi byter inte i onödan utan strävar alltid efter att ha regelbunden service utförd av samma person eller personer. För att ytterligare underbygga säkerheten för alla inblandade är vi både certifierade och välförsäkrade.

Man ska alltid känna sig trygg när man väljer att anlita oss på Städpulsen för hemstädning. För oss är det därför viktigt att etablera en god relation mellan dig som kund och vår personal. Detsamma gäller för relationen till själva organisationen. När man väljer att anlita oss ska det alltid vara enkelt att ta kontakt för frågor och funderingar. Man får därför en kontaktperson som man enkelt kan nå då man blir kund hos oss.

Hemstädning och RUT-avdrag

Det finns flera anledningar som förklara det ökande antalet människor som anlitar hemstädning. En av anledningarna är, som belysts tidigare, att många inser fördelarna med den här typen av tjänster. Att regelbunden professionell städning gör att man kan få tid för annat på sin fritid än just städning. Vänner, familj, intressen, motion – Ja, möjligheterna blir många. En annan förklaring som ofta nämns i sammanhanget är ett minskat stigma kring hemstädning. Med tanke på konkurrensen på marknaden och företagens professionella tjänster är städning nu något som anlitas av alla. Det är inte längre en tjänst som enbart anlitas av de rikaste i samhället.

En annan, som vi ser det, mycket viktig anledning till varför hemstädning har blivit så populärt är RUT-avdraget. Med hjälp av RUT kan man dra av en stor del av den totala kostnaden för städtjänster av olika slag. Ja, detta avdrag gäller inte bara hemstädning utan också andra typer av tjänster. Om man exempelvis står inför flytt och vill ha hjälp med den så viktiga flyttstädningen – Då gäller RUT-avdraget! Om det stundar mot jul och man inte känner att man har tid och/eller orka att storstäda – Då anlitar man en professionell städfirma som kan bistå med storstädningen så att julen kan firas i lugn och ro. När man gör detta tar man del av RUT-avdraget och njuter av att en stor del av kostnaden försvinner.

Funderar du på att anlita hemstädning men är osäker på hur RUT-avdraget fungerar? Om du tar hjälp av oss på Städpulsen så hjälper vi dig med skatteavdraget hela vägen. De flesta av våra kunder nyttjar RUT, och därför har vi stor erfarenhet av vilka papper och uppgifter som krävs. Vi ordnar med allt pappersarbete till Skatteverket när du anlitar oss för hemstädning.

När du anlitar hemstädning

Just nu finns det många personer som funderar på att, för första gången, anlita hemstädning. Många av dessa har tankar och funderingar om hur de ska gå tillväga med en rad olika saker. För att bena ut potentiell förvirring gällande städtjänster listar vi här några punkter som är bra att tänka på:

Anpassad hemstädning

På Städpulsen anser vi att en professionell städfirma anpassar sig efter kundens behov, och inte tvärtom. Alla livspussel ser olika ut, och således skiljer sig också behoven av hemstädning. För att du ska bli nöjd med firman du väljer bör du säkerställa att tjänsterna följer dina behov av städning. Kommer tjänsterna med önskad regelbundenhet? Vilka dagar kan de komma, och är det alltid fasta tider? För att trivas med hemstädningen är särskilt de fasta tiderna något man bör sträva efter.

Rimliga priser

Det finns många skickliga städfirmor. Tyvärr finns det också många städfirmor som tar överpriser för ofta ganska undermåliga tjänster. I en samtid då seriösa, professionella och pålitliga städfirmor finns bör du, som överväger hemstädning, välja någon av dessa – och varför inte Städpulsen? Hos oss blir du erbjuden några av marknadens absolut bästa städtjänster för ett konkurrenskraftigt pris!

Schyssta villkor för alla inblandade

Sist men inte minst på denna lista av tips inför hemstädning. Det är viktigt att den städfirma man väljer är seriös rakt igenom. Detta gäller från kostnadsförslag ända till slutförande av själva städarbetet. Det gäller också i de villkor som erbjuds av företaget, både till dig som kund och till de anställda. Se till att du har garanti och att företaget är försäkrat om eventuell olycka skulle uppstå då ditt hem städas. Se också till att företaget du väljer erbjuder rättvisa villkor för sina anställda.

Har du frågor om hemstädning som inte är besvarade? Kontakta Städpulsen via telefon eller via mail redan idag!

Stressreducering och hemstädning

Det är skillnad på städning och städning. För oss på Städpulsen är städning en profession. Det är något som vi är bäst i branschen på, både på organisationsnivå och i städpersonalen. Vår ökande uppskattning och förtroende från nya kunder är ett bevis på att vi gör vad vi utlovar, och lite till.

Städning i det egna hemmet är någonting helt annat. Det är ett stort stressmoment för många, inte minst för barnfamiljer. När man är hemma från jobb eller skola vill man gärna koppla av och göra saker man tycker är roligt. Umgås med familj och vänner, träna, ägna sig åt sina intressen, eller bara slappa i soffan. Städningen kommer ofta i andra hand, och både dammråttor och tvätthögar växer sig allt större. Lösningen för många hushåll är att anlita hemstädning.

Professionell hemstädning har ofta en mycket bra stressreducerande effekt för många människor. Genom att frige tid i vardagen och låta människor ägna fritiden åt annat än städning kan välmåendet stiga kraftigt. På Städpulsen är vi övertygade om att en stor anledning till den ökande populariteten för städtjänster beror på detta. Allt fler människor inser helt enkelt de stora och hälsosamma fördelarna med hemstädning. Många av dessa vänder sig till oss för att ta del av någon av våra tjänster.

För personer som aldrig tidigare anlitat den här typen av tjänst så kan det kännas märkligt. Märkligt att låta främmande personer utföra hemstädning i ens eget hem. Dessa personer ska veta att hemstädning är världens mest naturliga sak för oss. Vi utför städtjänster hos mängder av hushåll av varierande storlek och typ varenda dag. Alltid med bästa möjliga resultat och effektiv städning i fokus.

Vill du veta mer om den hemstädning som utförs av teamet på Städpulsen? Kontakta oss och begär gratis offert redan idag!

Tips kring hemstädning #1

Som kund hos Städpulsen och vår hemstädning kan du välja det intervall som passar dig och ditt livspussel. Med det sagt så kommer du sannolikt vilja utföra viss städning mellan våra besök i ditt hem. Eftersom vi tillhör eliten inom städning kommer vi därför, vid några tillfällen, dela med oss av våra bästa städtips. Här kommer de första:

Avslutning: Golv

Många människor gör misstaget att börja med att städa golven. Det är förstås ingen katastrof, men resultatet kommer att bli bättre om man istället avslutar med golvstädning. En tumregel inom hemstädning brukar vara att man börjar uppifrån och går nedåt. Detta gör att damm som faller tillmarken från lister, hyllor och bord kan dammsugas och torkas upp senare.

Improvisera med dina städredskap

Ibland är de mest oväntade tingen de bästa redskapen för städning. Det finns mängder av husmorsmetoder som använts för hemstädning längre än alla moderna medel. Ta exempelvis den klassiska papperstidningen. Inte nog med att den kan presentera nyheter på ett trevligt sätt. Den fungerar också som ett alldeles utmärkt redskap för att tvätta fönster. Detsamma gäller med stekspaden som kan fungera som ett utmärkt hjälpmedel för att ta bort kladd där kladdet satt sig ordentligt. Sensmoralen är: Var inte rädd att tänka utanför boxen när det gäller städredskap för hemstädning! 

Kub-städning

Kub-metoden handlar om att man, som genomförare av hemstädningen, tänker städningen i ett kubmönster. Om hemmet som man städar utgörs av ett antal imaginära kuber kan det vara enklare att komma ihåg alla delar av städningen. Vardagsrummet kanske består av sex kuber varav det, i respektive kub, finns något särskilt element som man annars hade kunnat glömma bort. Tv-bänken, bokhyllan, mattan, fåtöljen och – Ja, vad mer?

Vi återkommer med fler hemstädningstips inom kort!

Tips kring hemstädning #2

På Städpulsen är vi experter på allt som rör hemstädning. Eftersom vi besitter stor kunskap på området tyckte vi att det kunde vara lämpligt att dela med sig lite av kakan. Därför publicerar vi regelbundet små, enkla tips om städning som förhoppningsvis kan komma väl till pass. Här kommer nästa tipsrunda!

Sladd- och kabelfrihet

Visste ni att några av de allra största dammfällorna är kablar och sladdar som ligger huller om buller på marken? Faktum är att det finns få komponenter i hemmet som är lika flitiga när det kommer till att samla damm. Det är nästintill imponerande, även om det förstås är mest irriterande. För att, vid hemstädning, göra det svårare för sladdar och kablar bör man samla alltihop på en plats. Buntband är ett effektivt och bra sätt att lösa upp kabelröran på golvet och därmed frigöra golvet från mycket smuts och damm.

Ett badrum fritt från fukt

Silverfiskar, mögel, bakterieansamlingar och annat oönskat – Fukt i badrummet kan leda till mycket. En potentiellt viktig och nästan frustrerande enkel åtgärd för hemstädning är detta: Låt badrumsdörren stå öppen. Detta gör att fukt och vatten kan vädras ur snabbare, och att man därför minskar risken för mycket av det som nämndes ovan.

Krok-fest

Många hushåll, framförallt lägenheter, lider av brist på förvaring. Denna brist tenderar ofta att leda till att kläder och saker hamnar på golv och möbler de annars inte hör hemma på. Detta gör att damm och smuts samlas lättare, och hemstädningen blir allt viktigare. För att minska dammansamlingar är krokar ett bra komplement till förvaringsbristen. Inte nog med att det kan vara en mycket snygg detalj för inredningen – Det är också ett oerhört effektivt och simpelt sätt att få undan jackor, tröjor, väskor och annat.

Vilka delar av din hemstädning skulle du vilja ha tips om? Hör av dig till oss på Städpulsen så ska vi försöka besvara dina frågor snabbt!

Tips kring hemstädning #3

Nu är det dags för Städpulsens tredje inlägg om tips för hemstädning. Dessa städråd kommer från städproffs, och syftar till att vara komplement till de professionella städtjänster som vi erbjuder. Se gärna tidigare inlägg med tips, och kom med förslag på vilken typ av tips du skulle vilja ha av oss i framtiden!

Skor inne? – Nej tack!

I många delar av världen är det vanligt att fortsätta bära sina skor när man är inomhus. För många som besöker Sverige upplevs det därför som märkligt att behöva ta av skorna bara för att man kommer in. Det må så vara – Men med tanke på att vi har ett regnigt och snöigt klimat som skiljer sig från andra delar av världen är detta nödvändigt. Städpulsen står helt bakom det faktum att skor inte bör bäras inomhus i Sverige. Därför är ett av våra tips för hemstädning att alltid, utan undantag, ta av ytterskorna när man går in i hemmet!

Hårspray? – Utomhus!

Visste du att hårspray är en riktig dammbov? Många som tar hjälp av vår hemstädning och får denna information har ingen aning, men så är det. Sprayen som inte hamnar i håret där den hör hemma sätter sig i hemmet. På golv, på möbler, i väggar – Ja, lite överallt. När den satt sig kan damm och smuts enkelt sätta sig till rätta i den kladdiga ytan. För att underlätta för din hemstädning rekommenderar vi därför att du använder sprayen där den inte slår rot i hemmet. Varför inte på altanen eller balkongen?

Handla direkt!

Vi är alla med om detta med jämna mellanrum. Man lagar mat och grytan puttrar över så att ett par droppar når bänk eller golv. Man kanske råkar spilla lite kaffe och tänker att det inte spelar någon roll om man väntar en liten stund. Ett viktigt tips för hemstädning från oss på Städpulsen är att ta itu med problemet direkt. Detta gäller oavsett vad man spillt, och om man spillt på sina kläder eller på någon yta i bostaden. För att undvika att fläckarna får fäste i kläder, på golv eller bänk – Ta till fläckborttagningstrixen direkt!

Tips kring hemstädning #4

Städpulsen tillhör ett av de mest anlitade och välrenommerade företagen inom hemstädning. Vi ser det därför som en god sak att dela med oss av våra bästa tips kring städning. Här följer inlägg 4 i vår serie av städtips för hemmet – Håll tillgodo!

Vänta inte med disk

Frestelsen att lämna disk är en stark kraft. Att laga storkok för hela familjen och/eller för resten av veckan är påfrestande. När det är klart och man har avnjutit middagen är disken ofta det sista man vill ägna sig åt. Vissa klarar av att motstå frestelsen att sätta sig i soffan efteråt. Andra är inte lika duktiga på att ta itu med disken direkt. För att underlätta för hemstädningen rekommenderar vi starkt att man inte väntar med disken, hur tråkigt det än är. Försök gärna att diska medan maten tillagas så slipper berget efteråt att vara närmast omöjligt att bestiga.

Avvara 15-20 minuter

När det kommer till hemstädning kan det vara krävande att lägga lång tid på städning. Tyvärr är detta verkligheten för många hushåll, särskilt för de som städar sällan. Något som kan underlätta kraftigt för hemstädningen är att därför inte tillåta städbördan att växa sig för stor. Detta kan åstadkommas genom att lägga en liten stund, runt en kvart, varje dag åt städning. Under den här tiden hinner man förstås inte genomföra all städning som bör göras i hemmet. Men om man fullföljer detta varje dag hinner behovet av hemstädning inte växa sig så gigantiskt som annars.

Att hitta rutiner för hemstädning

Upplevelsen av städning skiljer sig kraftigt åt mellan personer och hushåll. Vissa tycker att det kan vara ganska avkopplande att ägna sig åt hemstädning. Lite som terapi där man, medan man får saker gjort, kan fundera över saker man inte hinner tänka på annars. Det, eller att ha möjligheten att inte fundera alls, för en gångs skull – Smaken är som baken. För andra personer är hemstädningen betydligt mer påfrestande. Något som tar stjäl en massa dyrbar tid från andra sysslor som man hellre hade ägnat sig åt.

För den senare gruppen kan det vara en mycket god idé att anlita professionell hemstädning. Om detta görs av oss på Städpulsen ställds tjänsterna in så att de matchar både kundens schema och städbehov. Däremot kan det vara en god idé även för dessa personer att regelbundet se över bostaden mellan våra besök. Ett bra sätt att göra detta på är att hitta rutiner för städningen. Varför inte passa på att lyssna på podcasten eller ljudboken du länge har velat utforska? Även musik är ett bra sätt för många människor att få städningen gjord. Kanske har din favoritartist släppt ett nytt album som du annars aldrig får tid över att lyssna på. Avsättningen av tid för hemstädning blir på så sätt synonymt med avsättningen för något man verkligen vill ägna sig åt.

Hemstädning: Så går det till

Funderar du på att ta hjälp av Städpulsen för hemstädning? Bra idé! Då undrar du säkert lite mer om det rent praktiska utförandet av tjänsten. Här följer en snabbgenomgång av vad du, som ny kund hos oss, kan förvänta dig när du köper våra tjänster:

1)    Offert

Vi skickar kostnadsfri offert till alla som vill se vad hemstädning skulle kosta. Utifrån de detaljer om kvadratmeter och städbehov som ifylls kan vi göra en kostnadsuppskattning. När offerten har godkänts av dig som kund kan nästa del av arbetet påbörjas.

2)    Kontraktsskrivning

Städbehov varierar och därför gör också våra tjänster inom hemstädning det. Kontraktet utformas av de specifika behov som du och ditt hushåll har. Här bestäms hur ofta vår professionella städpersonal ska komma på besök och vilka tjänster som ska ingå. Här bestäms också vilka dagar och vilken tid på dygnet som städningen ska genomföras.

3)    Hemstädning

När kontraktet är påskrivet och detaljerna satta kan arbetet köra igång. Vi har inga begränsningar på hur ofta eller hur sällan man kan ta hjälp av våra städtjänster. Dessutom kan man självklart ändra intervall om man märker att detta behövs allteftersom.

Hemstädning och miljö

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Detta är den bestämda uppfattningen hos oss på Städpulsen. Vi vet att högkvalitativ hemstädning inte behöver stå i konflikt med klimatsmarthet. När vi levererar våra städtjänster hos kunderna ser vi alltid till att göra det med största möjliga miljöfokus. Vi använder oss alltid av såväl verktyg och medel som är miljömärkta. Vi följer dessutom alltid utvecklingen för att alltid arbeta med de senaste och smartaste hjälpmedlen på marknaden.

Vi är en Svanenmärkt städfirma, och det är vi mycket stolta över. Certifikatet innebär att vi är med och förändrar städbranschen i grunden. Våra tjänster inom hemstädning utförs med så liten användning av kemikalier och vatten som möjligt. Vi strävar dessutom efter att, i den mån vi har möjlighet, färdas med kommunala transportmedel till våra uppdrag. 

Har du frågor om Städpulsen, våra tjänster inom hemstädning och/eller vår Svanenmärkning? Tveka inte att höra av dig till oss redan idag! Vi nås enkelt via telefon eller på mail där vi svarar så snabbt vi bara kan.

Vi tar miljö på allvar

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vi erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

Vi har städat totalt

123213

100 TAL KVM I ÅR …

… VILKET HAR SPARAT IN

123213

CL KEMIKALIER …

… OCH OTROLIGA

123213

LITER VATTEN

Var jobbar vi

VI JOBBAR I STOCKHOLM - UPPSALA

Att hitta ett pålitligt städföretag för hemstädning i Stockholm kan vara en djungel. Ska du anlita en städfirma för hemstädning, flyttstädning eller fönsterputsning? Välj ett städföretag som är certifierat av andra. Vi är ett auktoriserat servicebolag. Det betyder att vi har fått kvitto på att vi har alla papper i ordning och att vår verksamhet är genomlyst och schysst. Dessutom är vi en av få städfirmor i Sverige som kan erbjuda en Svanenmärkt hemstädning. Vi är experter på att nå en hög kvalitet på städningen utan att använda miljöfarliga medel. Bra för dig och bra för miljön. Från vårt kontor i Sollentuna servar vi nästan hela Stockholm län, ända till Uppsala med våra städtjänster för hem och företag – och har flera tilläggstjänster som exempelvis trädgårdsvård. Vill du ha referenser utöver dem du hittar här på hemsidan; hör av dig till oss.

VI JOBBAR I SÖDERTÄLJE - MÄLARDALEN

Städpulsen är miljöproffs inom hemstädning och lokalvård – och även trädgårdsarbete. Sedan starten har vi växt ordentligt. Idag är Södertälje ett av tre nav från vilket som vi servar en hel region. Vår lokala förankring gör oss extra kvalitetsmedvetna; många av våra medarbetare bor i Södertälje eller de orter som de arbetar i. Boende och organisationer i Sörmland och Södertäljeområdet kan välja på löpande städning, fönsterputsning, storstädning, golvvård, trädgårdshjälp, textiltvätt eller flyttstädning. Många av våra tjänster är Svanenmärkta. Våra anställda har kollektivavtal och har fått vidareutbildningar av oss. Vi är en seriös städfirma att lita på.

VI JOBBAR I HALLAND

Välkommen till Städpulsen i region Halland! Vi erbjuder miljövänliga hemstädning och andra städtjänster på en rad platser i och runt Halmstad. Våra duktiga medarbetare, som har trygga anställningar med kollektivavtal, är utbildade inom städteknik för de tjänster de jobbar med. Vi erbjuder en rad olika ruttjänster för privatpersoner, lokalvård för organisationer och företag; allt från återkommande hemstädning och företagsstädning, fönsterputsning, storstädning och flyttstädning till trädgårdstjänster. Vår miljömedvetenhet genomsyrar alla våra tjänster. Ett kvitto på vårt miljöarbete är att våra städtjänster har fått Svanens miljömärkning. Ett annat att vi är ett certifierat servicebolag av Almega. Du kan alltså lita på att våra tjänster håller hög kvalitet. Om du vill veta mer, kolla gärna våra referenser bland kunder i Halmstad. Välkommen att pröva oss.

VI JOBBAR I SKÅNE

Välkommen till Städpulsen i region Skåne! Vi erbjuder miljövänlig hemstädning och andra städtjänster på flera platser i nordvästra Skåne. Vi erbjuder flera ruttjänster för privatpersoner som t.ex. hemstädning, fönsterputsning och flyttstädning. Vi erbjuder även lokalvård till företag och föreningar. För oss är kvalité och miljö något som genomsyrar alla våra tjänster. Ett kvitto på vårt miljöarbete är att våra städtjänster blivit Svanenmärkt. Ett annat att vi är ett auktoriserat serviceföretag av Almega. Du kan alltså lita på att våra tjänster håller hög kvalitet och känna dig trygg. Välkommen att testa oss.