Hemstädning

LEJ BORT HEMSTÄDNINGEN TILL MILJÖPROFFS

Nystädat hem ger sinnesro. Särskilt när städningen inte går ut över naturen.

Svanenmärkt hemstädning i regionerna Stockholm, Halmstad, Södertälje, Skåne
VI ÄR SVANENMÄRKTA

Vad innebär det för städningen?

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL!

Vad innebär det för städningen?

Läs mer om hemstädning

Vi städar och vårdar ditt hem effektivt med städutrustning som är skonsam för miljön. Minst lika bra som om du skulle göra det själv – eller kanske till och med bättre. Alla våra medarbetare har kollektivavtal och internutbildning i både hemstädning och miljöarbete.

Välj om vi ska städa hemma hos er varje, varannan eller var fjärde vecka. För en enstaka städning väljer du storstädning. Självklart kan du välja att anlita oss för en provstädning och sedan välja om du vill gå vidare med regelbunden hemstädning. Genom att anlita oss för regelbunden Svanenmärkt städning, får du ett hem som hålls rent hela tiden.

Som avtalskund har du dessutom rabatt på våra övriga tjänster, som t.ex. fönsterputs! Du kan i vår kundinloggning här på hemsidan se när du har städning och vem som kommer och städar, fakturabelopp och om dina fakturor är betalda.

Det här ingår i hemstädning

Hemstädning
Svanenmärkt städning hemma, låt Städpulsen förbättra din vilopuls. Här är de utbud av städhjälp som ingår i vår hemstädning samt de tillval man kan välja.

Allmänt
Strömbrytare avtorkas
Bord avtorkas
Kontakter avtorkas på utsidan
Hyllor dammas
Golv dammsugs och fuktmoppas
Fönsterbänkar avtorkas
Snickerier avfläckas
Glas avfläckas
Samtliga dörrar inklusive foder avfläckas
Stolar avtorkas, inklusive ben
Väggprydnader dammas horisontellt
Textila möbelytor dammsugs
Golvlister/socklar dammsugs
Små mattor tas ut och skakas

Badrum & Toalett
Badkar invändigt samt synlig utsida
Kakel och/eller väggar avfläckas vid behov
Duschkabin, glas och lättåtkomliga skarvar
Speglar avfläckas
Tvättmaskin synlig utsida/glaslucka
Sanitära enheter rengörs
Torktumlare/synlig utsida, filter dammsugs
Blandare avtorkas
Botten på torkskåp dammsugs/torkas av

Garderober & övriga områden
Golv dammsugs & fuktmoppas
Golvskenor till garderober dammsugs

Kök & Vitvaror
Spis/häll - framsida samt ovansida
Handtag avtorkas
Ugnslucka med glas på utsidan
Kakel avtorkas
Spisfläkt, ej filter
Diskbänk/diskho avtorkas
Kyl/frys synlig utsida
Soputrymme, öppen yta, insida skåpdörr
Diskmaskin utsida, kant på insidan
Blandsopor/kompost töms och kastas
Köksluckor/lådor avfläckas,
Mikrovågsugn, insida och utsida

Sovrum
Sänggavel dammsugs/avtorkas

Tillval
Sängkläder byts ut
Strykning
Sängar bäddas
Göra rent insida i kylskåp
Dammsuga madrasser
Handdiska/torka
Tvättning, torkning av tvätt
Plocka i/ ur diskmaskin
Vikning av tvätt
Torka av fönster på utsida mot gatan

Då hemstädning utförs av en person städas utrymmen till nåhöjd. Om ytor är belamrade gör vi rent runt omkring om inte andra önskemål finns.

Utskriftsvänlig bild med vad som ingår i hemstädning

Så här går hemstädning till

Klicka på knappen "Se pris och boka hemstädning" här ovan, så får du upp pris på vad hemstädning hos dig skulle kosta efter rut-avdraget och du kan boka din städhjälp direkt.
När vi börjar städa hos dig, sätter vi alltid ut ett städ-startpaket hos dig, som innehåller allt nödvändigt städmaterial, exklusive dammsugare med tillbehör samt toalettborste. Detta städmaterial har du så länge du är kund hos Städpulsen. När vårt städmaterial börjar ta slut, fyller vi på det.

Vill du veta mer om hur du bokar och hur en hemstädning fungerar. Kolla på vår film nedan.

Läs mer

Hur vi fakturerar:
Städmaterialet är inte skattereduktionsberättigat och därför faktureras detta på en separat rad på fakturan. Vi fakturerar vanligtvis via e-post, kring den 20:e varje månad, med 10 dagars betaltid. Fakturans förfallodatum infaller i slutet av månaden.

E-faktura
Det enklaste och säkraste sättet att få fakturan från oss är via E-faktura. Du ansluter dig genom att söka upp Städpulsen AB via din internetbank. Du kan anmäla dig för E-faktura redan samma dag som du skickat in din beställning.

Autogiro
Gör det enkelt för dig med autogiro. Du får fakturan för städhjälpen som vanligt, men beloppet dras på förfallodagen från ditt konto. Enkelt och tryggt för dig.

RUT-avdrag för hemstädning
Vi gör preliminär skattereduktion för hushållsnära tjänster, på 50% av arbetskostnaden, direkt på fakturan och debiterar inga start- eller inställelsekostnader när du anlitar oss för ruttjänsten hemstäd.

Vilopuls Hemma

Låt miljöproffs sköta städningen

FaQ

Får man samma person vid varje städtillfälle?

Om ni har avtal om hemstädning med oss försöker vi självklart alltid att skicka samma person. Vid tex sjukdom eller semester, så skickar vi en vikarie istället.

Läs frågor och svar
Frågor om hemstädning

Jag har en rabattkod, hur registrerar jag den?

Om du har en rabattkod, uppger du den vid beställning i rutan Övrig information. Priset du ser vid beställning är innan rabatten är dragen.

Skulle du ha glömt fylla i rabattkoden vid beställning, kontakta oss snarast så löser vi det.

Varför måste jag lämna mitt personnummer?

Vi behöver ditt personnummer främst för att kunna göra rutavdrag, men även för att veta vem som är betalningsansvarig vid beställning.

Jag har inte fått min faktura.

Saknar du din faktura. Kontrollera om den råkat hamna i skräpposten. Mailfakturorna från oss skickas direkt från vårat fakturasystem och har avsändande mailadress mailer@timewave.se. Hittar du inte fakturan i skräpposten är du varmt välkommen att höra av dig till oss på kundtjänst (ekonomiavdelningen).

Kan man betala med autogiro eller e-faktura?

Du kan välja att betala via autogiro eller e-faktura. E-faktura ansluter du dig till via din internetbank, där du söker upp Städpulsen AB. För att ansluta dig till autogiro, gör du det enklast genom att gå in på din internetbank och söka upp Städpulsen AB. Som betalarnummer anger du ditt kundnummer som står på fakturan. Har du några frågor eller vill skicka in en pappersblankett istället, är du varmt välkommen att höra av dig till kundtjänst (ekonomiavdelningen).

Hur blir jag kund?

Du bokar enklast tjänsten direkt på vår hemsida. Du kan även maila eller ringa oss, så hjälper vi dig.

När kan man avboka sin städning?

Avbokningar görs via hemsidan, mail eller telefon och ska ske senast 5 vardagar innan städtillfället. Hur många avbokningar som ingår i Ert avtal går att läsa i Allmänna Kontraktsvillkor som Ni fått i samband med att Ni tecknade avtal. Avbokningar som görs mindre än 5 vardagar i förväg debiteras med 70% av priset.

Vad händer om man inte är nöjd med tjänsten?

Vi strävar alltid efter 100% nöjda kunder, men ibland kan det blir fel och då vill vi veta för att kunna rätta till det. Eventuell reklamation eller skada skall av beställaren anmälas skriftligt till leverantören senast 48 timmar efter att fel eller skada har, eller borde ha upptäckts. Om felet eller skadan anmäls senare kan beställaren förlora rätten att åberopa felet.

Kan jag avboka med kort varsel, tex vid sjukdom?

Ni kan kontakta vår kundtjänst och avboka med kort varsel, men då vi inte kan fylla schemat för den anställde kommer vi vid kort varsel debitera enligt avbokningsreglerna. Detta gäller även vid sjukdom. Om Ni ändå måste avboka med kort varsel så debiteras ni 70% av priset.

Måste jag lämna ut nyckel?

Nej om du kan vara hemma när städningen påbörjas och avslutas behöver vi ingen nyckel.

Har Ni kollektivavtal?

Ja. Vi har kollektivavtal med Kommunal för våra medarbetare. Det är en trygghet för medarbetarna, men även för er som kund.

Vad har Ni för säkerhetspolicy?

Våra medarbetare bär ID-kort och arbetskläder så dem känns igen. Alla medarbetare har skrivit på ett sekretessavtal. Eventuella nycklar är uppmärkta med polisbrickor.

Hur lång uppsägningstid har jag?

Våra avtal har 2 eller 4 månaders uppsägningstid. Titta i Ert avtal för att se vad som gäller Er. Under uppsägningstiden kan inga avbokningar göras. Efter sista städningen måste städmaterial återlämnas på Städpulsens kontor där även eventuella nycklar kvitteras ut.

Vad händer om mitt RUT/ROT-avdrag är slut?

Du som kund är ansvarig för att se till att du har rätt till skattereduktion. För det fall där skattereduktion har nyttjats fullt ut är kunden betalningsskyldig för det nekade beloppet.
Är ni flera i hushållet som vi kan dra RUT-avdraget på, kan ni meddela oss namn och personnr på den/de som ni vill lägga till som kontakter. Då drar vi automatiskt eventuellt nekat RUT-avdrag på dessa personer. Enklast görs detta genom att kontakta ekonomi@stadpulsen.se eller kundtjänst.

Varför debiterar Ni vid avbokning med kort varsel?

Vi har kollektivavtal och är skyldiga att betala ut lön för våra medarbetare för den tid som de är inplanerade. Det innebär att vi behöver debitera er för inplanerad tid, vid en sen avbokning.

Vad händer om något går sönder under städningen?

Vi ersätter givetvis skador som vi orsakat. Vi kontaktar Er och talar om vad som hänt. Eventuell reklamation eller skada skall anmälas skriftligt till leverantören senast 48 timmar efter att fel eller skada har, eller borde ha upptäckts.

Hur betalar jag?

Vi erbjuder flera olika sätt att betala fakturorna från oss. Vi skickar vanligtvis fakturan till den e-postadress Ni angivit när Ni blev kund hos oss. Ni kan även ansluta er till att få e-faktura direkt till er internetbank eller autogiro. Vill du ha ett inbetalningskort, kontakta kundtjänst (ekonomiavdelningen). Betalning sker till vårt Bankgirokonto. Betalning skall ske 10 dagar efter fakturadatum. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift och dröjsmålsränta enligt lag.

Hemstädning - När du vill ha tid för annat

Alla människor gillar ett nystädat, fräscht och väldoftande hem. Ett hem utan dammiga och kladdiga golv, med rent badrum och med ett kök där kulinariska underverk förtjänar att tillagas. Det har visat sig att renligheten i hemmet kan ha stor inverkan på vårt mående. Ett rent hus eller en ren lägenhet kan förhöja vårt humör väsentligt, medan ett smutsigt och ostädat hem kan bidra till motsatsen. Vi mår helt enkelt som bäst när vi omger oss med en fin hemmiljö. Tyvärr är det långt ifrån alla människor som väljer att lägga ordentligt med tid på hemstädningen själva. Det kan handla om att de inte har möjlighet eller lust att spendera tid med dammsugare och mopp när de väl är hemma från jobb. Den tiden vill man ägna åt familjen, kompisarna eller bara slappa i soffan. Det är för dessa människor som vi står till tjänst!

Städpulsen - Tjänster inom hemstäd

Städpulsen levererar en rad olika tjänster till de som inte kan, vill eller orkar ägna tid åt att städa hemmet. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap om hur man levererar den bästa, mest heltäckande och mest flexibla servicen inom hemstädning. Alla människor och hem har nämligen olika behov när det kommer till städning. Och det är av den anledningen som vi erbjuder oss att leverera tjänsterna med det intervall som den specifika kunden önskar. För vissa lämpar det sig att ha hemstäd varannan vecka, eller kanske till och med en gång i månaden. I andra hem behövs ett tätare intervall, och då är det vanligt att vi kommer på besök en eller ett par gånger i veckan. Oavsett vilket intervall som du väljer så kan du naturligtvis ändra frekvensen om det skulle visa sig att det du valt inte passar dig.

Hemstädning med kvalitet och bredd

Poängen är enkel - Vi tar hand om städningen av ditt hem så att du kan ägna tid åt andra saker. Personalen på Städpulsen är proffs på hemstäd. Därför kan du räkna med att slutresultatet blir både bättre och snabbare uppnått än om du hade valt att göra jobbet själv.
Vi väljer inte bort några kunder, utan alla är välkomna att ta del av våra tjänster. Oavsett om det handlar om hemstädning av ett stort hus med mängder av familjemedlemmar. Eller om det handlar om ett singelhushåll i en liten enrumslägenhet. Oavsett om du är en karriärmänniska som inte har möjlighet att lägga den tid som krävs på städning. Eller om du börjar bli till åren och inte längre har ork att damma, putsa och skura. Städpulsen är till för alla!

Vill du veta mer om våra tjänster inom hemstäd?

Våra tjänster är mycket uppskattade av både privatpersoner och företag, och vi får regelbundet in massvis med förfrågningar. Men vår personalstyrka är stor och vår vilja att leverera hemstädning till alla som vill är stark. Därför ordnar vi alltid så att vi kan ta på oss alla nya uppdrag som dyker upp. Är du intresserad av att veta mer? Kontakta oss på Städpulsen redan idag så kan vi boka tid för ett kostnadsfritt möte där vi diskuterar potentiellt upplägg och kostnad. Dessutom har vi alltid 14 dagars ångerrätt från första städtillfället, så att du kan säkerställa att du är nöjd med resultatet av hemstädningen!
Du når oss på telefonnummer 0775-33 30 11.
Välkommen!

Läs mer

Hemstädning: Att tänka på

Allt fler människor i Sverige funderar på att anlita städhjälp. Detta, tror vi, beror på att fördelarna med den här typen av tjänster blir allt mer uppenbara. Man frigör en massa fritid som annars hade lagts på att dammsuga, torka och damma. Tid som man kan lägga på intressen, familj, vänner – ja, vad man nu känner för att lägga tid på. För de som befinner sig i gränslandet mellan anlitande av hemstädning och ej följer här några saker som är bra att tänka på.

Vilket intervall önskar jag för min hemstädning?

Behoven av den här typen av tjänster skiljer sig kraftigt mellan olika familjer och olika livssituationer. För vissa människor är ett glesare intervall av hemstädning att föredra. För andra är det helt avgörande att städningen sker oftare. Om du vill ta reda på vilket intervall din anlitade städfirma ska ha tycker vi att du ska fundera över nuvarande rutiner. Hur mycket tid lägger du egentligen på att städa hemmet? Vilka delar av din hemstädning skulle du helst outsourca till en professionell firma? Och vilka städåtgärder kan du tänka dig att fortsätta sköta själv? När du tar hjälp av ett företag specialiserat på hemstädning kan du välja det intervall du önskar utifrån dina behov!

Vad bör jag ha hemma?

En mycket vanligt, och väldigt rimlig fråga, som många ställer inför anlitande av hemstädning. Svaret på frågan varierar i regel mellan olika företag. Därför är det viktigt att undersöka hur rutinerna ser ut för den specifika firma man väljer. När du tar hjälp av oss kan du räkna med att vårt team tar med den utrustning som krävs. Om annat skulle vara aktuellt kommer du att meddelas av oss innan städningen drar igång!

Fick du inte svar på dina frågor? Hör av dig till oss för fler funderingar kring hemstädning så ser vi till att besvara dem snarast möjligt.
 

Vi tar miljö på allvar

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vi erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

Vi har städat totalt

123213

100 TAL KVM I ÅR …

… VILKET HAR SPARAT IN

123213

CL KEMIKALIER …

… OCH OTROLIGA

123213

LITER VATTEN

Var jobbar vi

VI JOBBAR I STOCKHOLM - UPPSALA

Att hitta ett pålitligt städföretag för hemstädning i Stockholm kan vara en djungel. Ska du anlita en städfirma för hemstädning, flyttstädning eller fönsterputsning? Välj ett städföretag som är certifierat av andra. Vi är ett auktoriserat servicebolag. Det betyder att vi har fått kvitto på att vi har alla papper i ordning och att vår verksamhet är genomlyst och schysst. Dessutom är vi en av få städfirmor i Sverige som kan erbjuda en Svanenmärkt hemstädning. Vi är experter på att nå en hög kvalitet på städningen utan att använda miljöfarliga medel. Bra för dig och bra för miljön. Från vårt kontor i Sollentuna servar vi nästan hela Stockholm län, ända till Uppsala med våra städtjänster för hem och företag – och har flera tilläggstjänster som exempelvis trädgårdsvård. Vill du ha referenser utöver dem du hittar här på hemsidan; hör av dig till oss.

VI JOBBAR I SÖDERTÄLJE - MÄLARDALEN

Städpulsen är miljöproffs inom hemstädning och lokalvård – och även trädgårdsarbete. Sedan starten har vi växt ordentligt. Idag är Södertälje ett av tre nav från vilket som vi servar en hel region. Vår lokala förankring gör oss extra kvalitetsmedvetna; många av våra medarbetare bor i Södertälje eller de orter som de arbetar i. Boende och organisationer i Sörmland och Södertäljeområdet kan välja på löpande städning, fönsterputsning, storstädning, golvvård, trädgårdshjälp, textiltvätt eller flyttstädning. Många av våra tjänster är Svanenmärkta. Våra anställda har kollektivavtal och har fått vidareutbildningar av oss. Vi är en seriös städfirma att lita på.

VI JOBBAR I HALLAND

Välkommen till Städpulsen i region Halland! Vi erbjuder miljövänliga hemstädning och andra städtjänster på en rad platser i och runt Halmstad. Våra duktiga medarbetare, som har trygga anställningar med kollektivavtal, är utbildade inom städteknik för de tjänster de jobbar med. Vi erbjuder en rad olika ruttjänster för privatpersoner, lokalvård för organisationer och företag; allt från återkommande hemstädning och företagsstädning, fönsterputsning, storstädning och flyttstädning till trädgårdstjänster. Vår miljömedvetenhet genomsyrar alla våra tjänster. Ett kvitto på vårt miljöarbete är att våra städtjänster har fått Svanens miljömärkning. Ett annat att vi är ett certifierat servicebolag av Almega. Du kan alltså lita på att våra tjänster håller hög kvalitet. Om du vill veta mer, kolla gärna våra referenser bland kunder i Halmstad. Välkommen att pröva oss.

VI JOBBAR I SKÅNE

Välkommen till Städpulsen i region Skåne! Vi erbjuder miljövänlig hemstädning och andra städtjänster på flera platser i nordvästra Skåne. Vi erbjuder flera ruttjänster för privatpersoner som t.ex. hemstädning, fönsterputsning och flyttstädning. Vi erbjuder även lokalvård till företag och föreningar. För oss är kvalité och miljö något som genomsyrar alla våra tjänster. Ett kvitto på vårt miljöarbete är att våra städtjänster blivit Svanenmärkt. Ett annat att vi är ett auktoriserat serviceföretag av Almega. Du kan alltså lita på att våra tjänster håller hög kvalitet och känna dig trygg. Välkommen att testa oss.