BLOGG

3 saker att tänka på när du ska skapa en mysigare uteplats!

null

Nu är sommaren här och vi spenderar den mesta tiden ute. Har du en uteplats eller trädgård som behöver ett lyft? Då har du kommit helt rätt! Nedan listar vi 3 saker att tänka på för att skapa en mysigare uteplats. 

1. Levande växter 

Första tipset för en mysigare uteplats är att ta in levande växter. Det kan vara placerade på bordet framför soffgruppen eller på marken brevid. Ta gärna in lite färg i form av krukor eller färglada blommor för att skapa en mer levande känsla. Tänk på att köpa växter som är anpassade efter miljön som de ska befinna sig i. Just på denna uteplats kommer det vara sol hela dagen vilket gör att vi valde att köpa växter som tål mycket sol, som dels pelagoner. 

 

2. Textilier 

För att skapa en mysigare uteplats kan du ta in texstilier i olika matierial. Det finns specifika texstilier för utemiljö men det fungerar lika bra att köpa för inomhusbruk och förvara dessa i dynlåda eller inomhus nära tills hands. För kallare sommarkvällar passar filtar eller plädar utmärkt. Det finns även utemattor och sittdynor som kan bidra till en mysigare upplevelse. 

blommor för en mysigare uteplats
kuddar för en mysigare uteplats

3. belysning

Ljuslukor, slingor och levande ljus är ytterligare ett sätt att få en mysigare uteplats. Mot sensommaren blir det snabbt mörkt på kvällarna men värmen är fortfarande tillräcklig för att utnyttja sin uteplats, då behövs det belysning. Vi valde att placera en ljussninga längs skärmväggen för att rama in platsen. Vi har även placerat små ljuslykor längs bordet och ståendes på marken. 

belysning för en mysigare uteplats

Hoppas du känner dig redo för att ta tag i din uteplats och göra den till en mysig och ombordad miljö. Vill du hellre leja ut arbetet till en av Städpulsens trädgårdsarbetare? Klicka nedan för att se ditt pris och boka. 

null
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi