BLOGG

Höjt RUT- avdrag 2024 - Här är allt du behöver veta

En hand som slår på en miniräknare

Från och med Juli 2024 höjs taket för RUT-avdraget från 50 000 kronor till 75 000 kronor per år. Det här innebär att du nu kan få ännu större skattelättnader för hushållsnära tjänster. Tillsammans med ROT-avdraget, som också har ett tak på 75 000 kronor, kan du få en total skattelättnad på upp till 150 000 kronor per år.

Detta är fantastiska nyheter för alla hushåll som vill investera i hemmet med välbehövda städtjänster som tex hemstädning och samtidigt vill spara pengar.

 

Nyheter för 2024

Från och med den 1 juli 2024 sker viktiga förändringar i reglerna för ROT- och RUT-avdrag. Taket för ROT-avdraget höjs till 75 000 kronor per person och år, medan taket för RUT-avdraget också blir 75 000 kronor per person och år. Detta innebär att du totalt kan få en skattelättnad på upp till 150 000 kronor per år. Jämfört med dagens regler, där ROT-avdraget har ett tak på 50 000 kronor och det gemensamma taket för ROT- och RUT-avdrag är 75 000 kronor, innebär detta en betydande ökning av möjliga avdrag. Fram till den 30 juni 2024 gäller fortfarande att högst 50 000 kronor kan användas för ROT-avdrag och upp till 75 000 kronor sammanlagt för ROT- och RUT-avdrag.

 

När du anlitar ett tjänsteföretag för RUT-tjänster sköter företaget ansökan om avdrag och drar av det på fakturan till dig. Detta gör processen enkel och smidig för dig som kund​. RUT-avdraget täcker nu ännu fler tjänster. Förutom klassisk hemstädning inkluderar det tvätt av kläder och hemtextilier, möbelmontering, och tillsyn av bostäder. Detta gör att du kan få hjälp med en bredare uppsättning uppgifter, vilket underlättar din vardag ytterligare​. 

 

Vad är RUT-avdrag?

RUT-avdraget är en skattereduktion för hushållsnära tjänster som gör det billigare att anlita hjälp för städning, trädgårdstjänster, och andra liknande tjänster. Detta är perfekt för dig som vill hålla hemmet i toppskick utan att behöva göra allt arbete själv.

 

Vad är ROT-AVDRAGET? 

ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan använda för att dra av en del av arbetskostnaderna när du renoverar eller bygger om ditt hem. Det gör att du kan spara pengar på skatten när du gör förbättringar i din bostad.

 

Så nyttjar du RUT-avdraget

För att dra nytta av RUT-avdraget behöver du ha inkomster att kvitta avdragen mot. Betalningen för tjänsterna måste ske elektroniskt för att säkerställa spårbarhet och korrekt dokumentation. Det är viktigt att du håller koll på hur mycket avdrag du har gjort under året så att du inte överskrider den tillåtna maxgränsen. Vi vill även understryka att det är ditt ansvar som konsument att hantera detta, då Städpulsen tyvärr inte kan göra det åt dig. Du kan enkelt göra detta via Skatteverkets smidiga e-tjänster.

 

Exempel på tjänster som RUT-avdraget täcker

Hemstädning och Flyttstädning - Regelbunden hemstädning eller storstädning av ditt hem.

Tvätt och Strykning: Tvätt av kläder och hemtextilier, både hemma och på tvättinrättningar.

Möbelmontering: Hjälp med att montera nya möbler.

Tillsyn av Bostäder: Perfekt för att se till sommarhuset under vinterhalvåret.

Flytt- och Packningshjälp: Underlättar vid flytt genom att täcka kostnader för packning och transport​.

 

Gör ditt hem skinande rent

Med de nya reglerna för RUT-avdraget kan du lättare än någonsin hålla ditt hem skinande rent och organiserat. Genom att anlita oss för professionella städtjänster kan du säkerställa att ditt hem alltid ser sitt bästa ut, samtidigt som du får tid över för annat. 

 

De nya reglerna för RUT-avdraget innebär ännu större ekonomiska fördelar och fler möjligheter att få hjälp med hushållsnära tjänster. Med det höjda taket på 75 000 kronor per år kan du nu njuta av ett skinande rent och välorganiserat hem utan att behöva oroa dig för kostnaderna. Håll dig uppdaterad om dina avdrag och planera smart så att du kan dra full nytta av dessa förmåner. Låt oss hjälpa dig att skapa ett hem att trivas i, utan att tömma plånboken. För mer detaljer och hjälp, tveka inte att kontakta oss eller besöka Skatteverkets hemsida. Vi är här för att göra ditt liv enklare och ditt hem ännu trevligare!

 

E-post: kundtjanst@stadpulsen.se  

Telefon: 0775-33 30 11 

 

Källor: Företagarna, "Rot- och rutavdraget höjs 2024"​ (Företagarna)​
Regeringen, "Tillfälligt höjt tak för rotavdraget"​ (Regeringskansliet)​
Offerta, "ROT- och RUT-avdraget 2024 - allt du behöver veta"​ (Offerta.se)​
CompareSweden, "Din guide till RUT-avdrag 2024"​ (CompareSweden)​
En familj som hänger i soffan

Med nya rut - avdraget kan du ta del av flera av våra städtjänster och så får du mer tid över för kvalitetstid med familjen. 

En hand som slår på en miniräknare
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi