BLOGG

Hur du städar bort spår av möss och hur du blir av med möss?

null

Många tycker att det är oerhört jobbigt och pinsamt att få in möss i huset. Men det händer de flesta husägare någon gång. Hur blir du av med mössen? Hur städar man bort spår efter möss på ett säkert sätt? Här får du handfasta råd.

  1. Du hittar musspillning och spår. Kontrollera först om musen är kvar. Om den är kvar så måste du bli av med den. Det finns olika sätt t.ex. att försöka mota ut den med en kvast eller liknande. Det kan fungera men de flesta tycker att det är väldigt stressande och svårt. En katt fixar bort musen mycket snabbt och effektivt. Men om man inte har en katt eller inte klarar av stressen så kan man köpa en eller flera musfällor och lägga ut dom med bete. 
  2. När musen sen sitter i fällan, så använd gummihandskar, och nu kommer du till den praktiska frågan - vad gör man av en död mus. Ja några tror på den heliga återvinningen och lägger den döda musen i återvinningen för organiskt material medan andra jordfäster eller kremerar och håller en ceremoni. 
  3. Musen är nu förhoppningsvis avlägsnad från hemmet och nu måste vi sanera. Tänk på att möss och spillning kan medföra fara för sjukdomar, tex sorkfeber som man absolut inte vill ha. Använd gummihandskar och munskydd när du tar bort spillning och spår. Använd inte dammsugare eller en borste eftersom partiklarna sprids i luften och blir då luftburna. Använda tex ett fuktigt papper eller en duk. Om det är mycket så kan du använda en golvmopp för att samla ihop och sedan fuktigt papper för att ta upp spillningen. 
  4. Öppna fönster och låt solen lysa in i rummet. Det tar död på och transporterar bort de mesta av partiklar och mikroorganismer som kan vara farliga att andas in. 
  5. Fukttorka alla ytor minst en gång. Använd lite milt rengöringsmedel gärna Svanenmärkt eller något annat miljövänligt rengöringsmedel. 
  6. Tvätta alla textilier i tvättmaskin. 
  7. Fukttorka golven med en mikromopp och använd milt rengöringsmedel enligt punkt 5 ovan. 
  8. Njut av ett rent och fräsch hem!

Vill du hellre att vi gör jobbet åt dig? Boka enkelt och smidigt storstädning och meddela att du även vill rengöra efter möss, så ordnar vi det.

null
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi