BLOGG

Hur gör jag rent ugnen?

Att göra rent en ugn är ganska fysiskt krävande och tar lite tid. Det finns en uppsjö med medel i dagligvaruhandeln men ofta kan de påverka vår miljö negativt. Här följer en instruktion på miljövänlig ugnsrengöring.

null
  1. Ugnsrengöring innebär att det kommer att bli blött och smutsen kommer att rinna/droppa. Börja därför med att täcka golvet framför ugnen med tidningspapper. 
  2. Smörj in väggar, golv och galler med såpa. 
  3. Sätt på ca 90 graders värme och vänta tills du ser att såpan börjar bubbla eller torka, ca 30 minuter brukar det ta. Passa på att kolla på en serie eller göra något annat roligt under tiden. 
  4. Stäng av ugnen och låt den kallna. 
  5. Använd vatten och en vit nylon (inte grön eller stålull då de innehåller slipmedel och kan repa). 
  6. Skölj sedan ugnen med rent vatten och torka upp med en trasa. 
  7. Om ugnen var mycket smutsig så kan du behöva göra om rengöringen en eller flera gånger men ha tålamod, till slut är ugnen som ny igen. 
  8. Njut av känslan av en ren ugn.

Ett tips är att beställa ugnsrengöring vid nästa storstädning. Här kan du läsa mer och beställa storstädning och ugnsrengöring.

null
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi