BLOGG

Rengöra smycken hemma - en enkel guide!

Lär dig hur du rengör smycken hemma som ett proffs!

Lär dig hur du kan rengöra smycken hemma på ett enkelt och skonsamt sätt. Ge dina smycken ny glans och skönhet med Städpulsens enkla guide!

Guiden till att rengöra smycken hemma för extra glans

Smycken är oftast mer än bara föremål; de är minnen, arv och uttryck för vår personliga stil. Efter mycket användande av våra smycken och om vi använt dem i många år, så kan de med tiden tappa sin glans, bli smutsiga och inte blänka lika mycket som förr. Då finns det en enkel lösning - att rengöra smycken regelbundet hemma själv!  Det sparar dig dessutom pengar, eftersom att du slipper lämna in dem för att bli rengjorda. Använd dig av våra enkla tips för att bli ett proffs på att rengöra smycken hemma!

Varför är det viktigt att rengöra smycken?

För att du ska kunna njuta av dina vackra smycken länge och för att de ska hålla under en lång tid, är det bra att regelbundet rengöra smycken hemma. Det gör att du enkelt undviker smuts som samlas och fastnar i dina smycken, och som till slut kan repa dina smycken.

Smycken i en ask

Rengöra smycken - steg för steg

1. Blötlägg smyckena

Fyll en skål med hett vatten och lägg i smyckena i någon minut. Om smutsen inte vill lösas upp kan man ibland behöva ha i några droppar Svanenmärkt diskmedel.

 

2. Borsta försiktigt

Använd en tandborste och borsta försiktigt smyckena. En tandborste är ofta bra på att komma åt och enkelt rengöra svårtillgängliga områden. Borsta extra noga på ställen som insidan av ringar och hängen där smuts ofta samlas. Undvik att använda en för hård tandborste när du ska rengöra smycken hemma, det kan i värsta fall repa smyckena. Var alltid försiktig när du rengör dina smycken och ha en lätt hand. 

 

3. Skölj av 

Skölj av smyckena under rinnande vatten, använd gärna varmt vatten, om du haft i diskmedel, annars kan du hoppa över det här steget och direkt gå vidare till nästa steg. 

 

4. Torka av

Använd en mjuk trasa och torka försiktigt av dina smycken du nyss rengjort. Se till att de är ordentligt torkade innan du sätter på dig smyckena igen.

Tips för att öka livslängden på dina smycken

Nu har du alla de steg som krävs för att kunna rengöra smycken hemma, och få dina smycken otroligt skinande och fina igen! För att öka livslängden på dina smycken så tipsar vi om att undvika att utsätta smyckena för parfymerade produkter. Det kan skada eventuella stenar och pärlor, samt missfärga pläteringen på dina smycken. 

 

Ett annat tips är att inte utsätta smyckena för fukt då även det kan missfärga. Ha det som en vana att ta av dig dina fina smycken när du exempelvis diskar eller ska tvätta dina händer, då kommer du kunna njuta av dina smycken mycket längre!

Rengöring av smycken

Räcker tiden inte till?

Känner du att det finns fler saker i ditt hus som behöver en rejäl rengöring? Både höst och vinter rekommenderar vi att boka en storstädning. Kanske finns tiden inte till i den hektiska vardagen för att städa hemma? Låt Städpulsens miljöhjältar ta hand om din hemstädning! Luta dig tillbaka och få tid till det som du verkligen älskar att göra. Läs mer och boka hemstädning här!

Lär dig hur du rengör smycken hemma som ett proffs!
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi