BLOGG

Städpulsen inför klimatsmarta färdmedel i Klippan

Städpulsen inför klimatsmarta färdmedel i Klippan

Att Sverige och hela världen står inför stora klimathot är något som dagligen är på agendan i vårt samhälle. Städpulsens Svanenmärkning är ett bevis på att vi som städföretag tar vårt ansvar för att värna om miljön och framtiden. Nu tar vi nästa steg i vår klimatresa genom att införa klimatsmarta färdmedel i Klippan - cyklar! 

För några veckor sedan gick de första cykelrundorna av stapeln nere i Klippan, Skåne, där ett av Städpulsens kontor är beläget. Under en längre period har arbetet kring utökningen av miljövänliga färdmedel för vår personal varit på tal. Nu tar Klippan stafettpinnen och är det första området där Städpulsen inför klimatsmarta färdmedel. Cyklarna kommer användas av personalen vid transport mellan kunderna. 

 

– I dagsläget har vi två cyklar med tillhörande vagn som våra medarbetare kan använda som färdmedel mellan kunderna de städar hos, säger Kristian Samuelsson, gruppledare i Klippan. 

städpulsen inför klimatsmarta färdmedel

Det är viktigt för oss som företag att värna om miljön och vi är oerhört stolta över att Städpulsen inför fler klimatsmarta färdmedel. Med cyklarna fortsätter resan mot en ännu klimatsmartare verksamhet där Svanenmärkningen spelar en central roll. Alla våra tjänster tjänster är Svanenmärkta sedan den 12 november 2010 då Städpulsen AB erhöll sin Svanenlicens. Miljön tas på största allvar av oss när det gäller alla aspekter utöver det Svanenmärkta materialet och förbrukningen av kemikalier. 

 

– På Städpulsen strävar vi alltid efter att minska vår miljöbelastning. Genom att införa cykelrundor där personalen transporterar sig mellan kunder på cykel istället för bil sparar vi in på miljön, samtidigt som personalen slipper leta parkering och får motion på arbetstid, säger Samuel Jönsson, Sverigechef på Städpulsen. 

 

I framtiden ser Städpulsen stora möjligheter när det kommer till klimatsmarta färdmedel. Det finns många valmöjligheter och där är cyklar ett färdmedel som Städpulsen ser en stor potential och kommer att använda sig av i större utsträckning.

 

– Det är inte omöjligt att Städpulsen börjar använda sig av elcyklar i framtiden. Det skulle underlätta för våra lokalvårdare att färdas mellan olika kunder med längre avstånd, säger Kristian, gruppledare i Klippan. 

Städpulsen inför klimatsmarta färdmedel i Klippan
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vi erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi