BLOGG

Putsa fönster - så gör du det som ett proffs hemma!

Städpulsens miljöproffs hjälper dig att putsa fönster

Nu har äntligen solen visat sig och börjat stråla in genom våra fönster, men det gör också att vi kan se hur smutsiga våra fönster är. Allt damm, regn och pollen syns tydligt. Inifrån kan små barnhänder och husdjur lämna avtryck på dina fönster, och när våra fönster är smutsiga behövs det med jämna mellanrum en fönsterputs

Att putsa fönstren kan vara knepigt, och ibland behövs det lite hjälp på vägen för att få dina fönster skinande rena. Här kommer en guide som kan hjälpa dig att bli ett hemmaproffs på fönsterputsning!

7-stegs guide för att putsa fönster hemma

1. Börja med att fylla en hink med ljummet vatten, eller varmt vatten, och häll i några droppar Svanenmärkt diskmedel. Försök se till att du har minst 3 liter vatten i hinken.

 

2. Blöt ner fönstret med en trasa, använd rikligt med vatten, hela fönsterrutan ska vara blöt. Försök att lösa upp smutsen genom att gå över med trasan på ytan några gånger.

För att ta bort det tuffa smutset kan du gnugga lite extra på de ställen där det behövs.

 

3. Dra fönsterskrapan uppifrån och ner med ett lätt tryck för att fösa bort vattnet.

 

4. Torka av gummit på skrapan med en torr trasa.

 

5. Fortsätt att göra rent hela fönstret genom att dra med skrapan över de ställen som fortfarande är blöta.

 

6. Använd en luddfri trasa för att torka av fönsterkarmen och fånga upp droppar där din skrapa inte kommit åt. Se till att du torkar bort alla droppar för att minska risken för vattenskador på fönsterkarmen.

 

7. För att få dina fönster skinande rena, så avsluta med att putsa handtag, fönsterrutor samt fönsterbrädan med en torr mikrofiberduk. Sen är det klart! Nu har du rena och glänsande fönster.

Städpulsens miljöproffs hjälper dig med fönsterputs

6 tips som är bra att känna till

1. Putsa inte i direkt solljus

Försök att undvika att putsa fönster i direkt solljus. Solen gör så att vattnet torkar mycket fortare och kan lämna ränder innan du hinner få bort dem.

 

2. Använd inte tidningspapper 

Använd inte tidningspapper för att putsa fönster. Förr använde man tidningspapper som en effektiv metod för att putsa fönster, på den tiden fanns det ämnen i tryckta skriften som hjälpte till att få fönstret att glänsa. Idag finns inte det ämnet kvar, och om man använder tidningspapper idag, kan det istället göra så att du får ett flammigt resultat och att det lämnar fula märken efter sig. 

 

3. Använd skaftförlängare

Om du har stora fönster kan det vara bra att ha en skaftförlängare till hands, så att du når längre upp på fönstret utan att behöva anstränga kroppen för mycket. Detta gör det enklare för dig att putsa fönster.

 

4. Använd luddfria trasor

För att inte få ludd på dina fönster är det bra att använda dig av luddfria trasor. Har du inte det går det lika bra att använda dig av avrivet bomullslakan.

 

5. Vänta in gatustädningen 

När det är vår, så vänta med att putsa fönster tills gatustädningen är genomförd på din gata. Damm och smuts kan lätt cirkulera i luften till följd av sopbilen, och kan därmed förstöra ditt hårda arbete som du lagt ned på att putsa dina fönster.

 

6. Införskaffa dig en bra fönsterskapa

Det är viktigt att man använder sig av bra utrustning och redskap när man putsar fönster. Använd därför en fönsterskrapa som det går att byta ut gummit på. Gummit torkar ut efter ett tag, och gör att resultatet inte blir lika felfritt. Därför är det bra att med jämna mellanrum byta ut gummit, så att du alltid får ett noggrant resultat.

Nu har du den ultimata guiden att använda dig av för att du ska kunna putsa fönster som ett riktigt hemmaproffs! Vi rekommenderar att du ska putsa fönster minst två gånger per år, men ibland behövs det göras oftare. Vi hoppas att du, med hjälp av vår guide, kan se klart genom ditt fönster, helt smutsfritt!

Lokalvårdare hjälper dig att putsa fönster

RÄCKER TIDEN INTE TILL? LÅT STÄDPULSEN HJÄLPA DIG! 

Vill du hellre luta dig tillbaka, fokusera på din vilopuls och se solens strålar skina genom dina fönster? Lej ut fönsterputsningen till miljöproffsen på Städpulsen! Vår fönsterputs är Svanenmärkt, vilket betyder att vi inte använder oss av kemikalier som är farliga för miljön. Vi tänker på både dig, våra lokalvårdare och vår planets framtid. Städpulsens miljöproffs levererar ett resultat som varar längre, utan att någon kommer till skada!  Klicka här för att se ditt pris och boka direkt via vårt formulär.

Vi är ett auktoriserat serviceföretag som levererar Svanenmärkta tjänster. Vill du läsa mer om vår Svanenmärkning? Läs mer här.

Städpulsens miljöproffs hjälper dig att putsa fönster
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vi erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi