BLOGG

Vad ska man tänka på när man öppnar upp fritidshuset?

Under helgen öppnade vi upp fritidshuset och då sammanställde jag den här att göra listan för att underlätta nästa gång.

null
  1. Börja med att ventilera och låt ljuset komma in i huset. Öppna fönster och dörrar, för att få bort stillastående luft och unken lukt. Solens strålar tar död på det mesta av mikroorganismer och tillsamman med frisk luft så försvinner den dåliga lukten. 
  2. Kontrollera att det inte finns några spår efter möss och andra skadedjur. Om du hittar spår så kan du läsa vårt tips om hur du städar bort och blir av med möss
  3. Kontrollera så att det inte finns några fuktskador. Det kan vara vattenläckage från tak och vägg eller rör. Gör även rent hängrännor.
  4. Kontrollera alla vattenrör och kopplingar så att de är hela innan du sätter på vattnet. 
  5. Sätt på värmen, eller tänd en brasa om du har en kamin, så försvinner den fukt som finns kvar i väggar och inredning. 
  6. Ta ut och vädra madrasser, täcken och kuddar. 
  7. Storstäda huset, fuktorka alla vågräta ytor, putsa fönster, dammsug och fukttorka golven. Rengör spis. Rengör kylskåpet. Städa badrum, dusch och WC. 
  8. Diska bestick, porslin och bestickslådor. 
  9. Bädda sängarna med rena och väldoftande lakan. 
  10. Njut av ett rent och fräscht fritidshus!

Vill du hellre låta en Svanenmärkt städfirma sköta städningen av din sommarstuga. Beställ en storstädning när du ska öppna upp fritidshuset. Vill du att vi ska hålla efter städningen under hela sommaren, beställ återkommande städning från vår till höst.

null
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi