BLOGG

Så rengör du vita sneakers

Så rengör du vita sneakers

Få dina vita sneakers att glänsa igen: Städpulsen ger dig sina bästa tips som får dina sneakers att bli som nya! Vita sneakers är ett tidlöst modeval som kan ge en snygg och fräsch look till vilken outfit som helst.

Men med tiden och användning kan de lätt bli smutsiga. Oroa dig inte! Vi på Städpulsen är här för att dela med oss av våra bästa tips för att återställa dina vita sneakers till sin forna glans. Följ dessa enkla steg för att få dina sneakers att se ut som nya igen!

 

Tips 1 

Ge dina vita sneakers nytt liv med detta hemmagjorda knep! Perfekt för tygsneakers, detta enkla recept använder bikarbonat för att ta bort envisa fläckar och återställa deras vita glans.

Här är vad du behöver:

  • Bikarbonat
  • 1 tsk vatten
  • Svanenmärkt diskmedel eller flytande tvättmedel
  • En borste eller tandborste

 

Så här gör du:

Blanda bikarbonatet och vattnet till en tjock pasta. Det ska vara tillräckligt tjockt för att hålla sig på skon.

 

Ta bort skosnörena för att komma åt hela skon.

Applicera pastan på envisa fläckar och låt den verka i några timmar. Bikarbonaten absorberar smuts och fukt, vilket gör att fläckarna försvinner.

Ta bort pastan med en fuktig trasa och låt skorna lufttorka.

Voilà! Dina sneakers kommer att se ut som nya igen, redo att rocka vilken outfit som helst!

 

Tips 2

Står du inför envisa fläckar eller repor på dina vita sneakers?

Ibland kan suddgummi eller till och med nagellack vara det hemliga vapnet för att ta itu med dem. Istället för att bara rengöra, fyller suddgummi eller vitt nagellack i små skador och täcker över smuts som verkar omöjlig att ta bort. Använd det som en sista utväg för att få dina sneakers att se ut som nya igen. Var försiktig när du suddar eller applicerar nagellack och se till att testa på en liten och osynlig del av skon först för att undvika oväntade resultat.

 

Tips 3

Skrubba med den magiska mirakelsvampen även känd som magisk svamp eller melaminsvamp, finns att köpa i flera olika typer av butiker. Den är vanligt förekommande i större mataffärer och stormarknader, samt i heminrednings- och byggvaruhus. Dessutom kan den hittas i stora varuhus och apotek.

 

Svampen är inte bara en vanlig svamp. Den är tillverkad av ett speciellt material bestående av harts och melamin, vilket ger den sina fantastiska rengöringsegenskaper. När du använder den behöver du inte något rengöringsmedel - det är själva materialet som gör jobbet. Det är enkelt att använda: bara blöt svampen under vattenkranen, kläm försiktigt ur den och gnid den sedan mot dina sneakers fläckar.

 

Tack vare dess medelfria natur och den vita färgen lämnar den inga fläckar efter sig, vilket gör den perfekt för rengöring av vita sneakers. Dessutom kan svampen enkelt sköljas och återanvändas gång på gång tills den till slut börjar smulas sönder. En smart och miljövänlig lösning!

 

Tips 4

Visste du att tandkräm inte bara är för att hålla dina tänder vita? Det kan också vara ett fantastiskt medel för att få dina vita sneakers att se ut som nya igen, speciellt om de är tillverkade av läder eller fuskskinn. Men tandkräm kan också göra underverk för att rengöra sulorna på skor av mocka eller andra material.

 

Här är vad du behöver:

  • En ren tandborste
  • Tandkräm

Så här gör du:

Om dina sneakers är ordentligt smutsiga, använd en fuktig trasa för att torka bort det värsta av smutsen.

Applicera tandkräm på den blöta tandborsten.

Gnugga tandkrämen på fläckar, sulor och eventuella repor med hjälp av tandborsten.

Använd en torr handduk för att torka bort överflödig tandkräm.

Låt sneakersen torka i några timmar innan du använder dem igen.

Med denna enkla teknik kan du ge dina sneakers nytt liv och låta dem skinna igen på ett ögonblick!

 

Oavsett om det är dagliga promenader, träning på gymmet eller bara en avslappnad dag på stan, kommer rena och vita sneakers alltid att vara en modetrend. Med våra enkla steg kan du hålla dina sneakers i toppskick och njuta av deras fräschhet längre. Testa våra tips idag och låt dina sneakers glänsa igen! Behöver du hjälp med andra typer av textiltvätt? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig göra dina textiler som nya igen. 

 

Vi erbjuder städtjänster i hela Sverige 

Fönsterputs, Hemstädning, Fönsterputsning, Flyttstädning, Hemstädning Göteborg, Fönsterputs Malmö, Fönsterputs Göteborg, Flyttstädning Stockholm, 

Så rengör du vita sneakers
vi är Svanenmärkta
vi har kollektivavtal

AUKTORISERADE MED KOLLEKTIVAVTAL

VI TAR MILJÖ PÅ ALLVAR

Vi värnar om våra medarbetare och vår gemensamma miljö. Den 12 november 2010 erhöll Städpulsen AB Svanenlicens. Vår städfirma erbjuder Svanenmärkt hemstädning och fönsterputs. Svanenmärkningen gäller även trappstädning, kontorsstädning, golvvård, flyttstädning, byggstädning och storstädning. Vårt miljöarbete är ständigt pågående.

VI HAR STÄDAT TOTALT

100 TAL KVM I ÅR ...

... VILKET HAR SPARAT IN

CL I KEMIKALIER ...

... OCH OTROLIGA

LITER VATTEN

Var jobbar vi